|
| Κολαση ή παραδεισος? | |
| | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
bull Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 160 Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2011 Ηλικία : 54 Τόπος : α. Νικολαος-Κρητη
| Θέμα: Κολαση ή παραδεισος? 16.02.11 10:46 | |
| Τον Αυγουστο του 2007 παιρνω τη μεγαλη αποφαση και να προχωρησω στην αγορα μεγαλης, επιτελους, μηχανης. Παλια καραβανα στο αθλημα, αλλα ποτε με "μεγαλο μοτορι", ειχα ως τοτε κυριως εντουρο μηχανες με τελευταια μια TTR600R η οποια ομως λογω των επιπλοκων με το χερι απο ατυχημα με ΤΤ350 ειχε μετατραπει σε ενα πολυ κακο mottard που σε επαρχειακο δαγκωνε τα παντα! Εγω ομως ηθελα κατι για μεγαλες διαδρομες, μονος ή με τη γυναικα μου, που να μην λυπαμαι να το ταξιδευω στα 150, να ειναι ανετο και για το συνεπιβατη, και να μου φερνει μνημες παιδικες απο τη δεκαετια του '70 και μυρωδιες εφηβικες απο τη δεκαετια του '80. Μη εχοντας ποτε ξεχασει τις ξεταπωτες devil, το ουρλιαχτο τους κατω απο τη γεφυρα, με τις εικονες αργοτερα του Μανια πανω στο 1050 και του Ποντικα στο bol d or, του Λεμονια με το eleven special λαμπαδα, το z900 του Μαλιαρακη και τις ατελειωτες μπαντες του Σπαρου με το gsx, το "χαρο" (samurai) του γλαρου και το φονεα γιγαντων του λυκου (rd350), η επιλογη ηταν μονοδρομος. Γυμνο με πλαισιο διαμαντι και πολλα κυβικα! Η επιλογη ενος απο τα παλια μονο μπελαδες θα μου εφερνε μια και ο τροπος οδηγησης μου ή θα με εστελνε καθε βδομαδα συνεργειο να μαζεψουμε τις διαροες ή στην καλυτερη νοσοκομειο, με τρια παιδια δε λεει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Κοιταμε λοιπον συνχρονες κατασκευες, Kawasaki zrx1200, suzuki gsx1400, yamaha xjr 1300 και honda cb 1300. Με αυτη τη σειρα τα κατατασω απο σχεση ομορφιας, τα βρηκα, τα δοκιμασα και αποφασισα. Το Kawasaki εχει αλογα να φαν δυο σταβλους σανο αλλα ειναι κλασικο kawasaki, μονο για ευθειες. Το suzuki εχει ενα μοτερ διαμαντι, gsxr1100, που το μαμησαν μονοι τους, ροπες να τραβαει καραβι αλλα δεν του αρεσει να δουλευει ψηλα. Πλαισιο/φρενα/αναρτησεις, για κλαματα. Το yamaha μου αρεσε το παλιο πιο πολυ, αυτο ντε που αντεγραψε η suzuki με το μακρυ ντεποζιτο, αλλα και αυτο το νεο δεν ειναι κακο. Καλο μοτερ που δεν σπαει με τιποτα (fj1200), ευκολα και φτηνα το πας 125 τροχο (εισαγωγες fj, σεταρισμα καρμπυρατερ της dyno, ακραπα 4σε1. Ροπη λιγο κατω απο το suzuki αλλα πανω απο τα αλλα δυο, το καλυτερο στησιμο απο ολα!!! Τα δυο πρωτα βρηκα και τα εκανα βολτα αλλα με μετρο μια και οι ιδιοκτητες δεν ηταν και τοσο θετικοι στο να ψαξω και να βρω αδυναμιες, απο τα οσα μου ειπαν οι ιδιοι και τα λιγα που καταλαβα εγω ειχα βγαλει τα συμπερασματα μου. Το xjr το ειχα κανει βολτα αρκετες φορες, και τα δυο μαλιστα, xjr1300sp-'98 με το μακρυ ντεποζιτο και τη ¨σκαμενη σελα και 2006 με κοντο ντεποζιτο. Λιγες διαφορες μεταξυ τους, βασικα λογο διαφορετικης θεσης οδηγησης. Το honda ηταν μια απογοητευση οταν απο περιοδικα και φωτο ειχε γινει αντικειμενο παθους και ποθου ως τη μερα που το ειδα και τελικα το οδηγησα! Τεραστιο ντεποζιτο, τεραστια σελα, τεραστια ουρα και μοτερ ........ νανος! Βαλε ρε βλακα εστω ψευτικες ψυκτρες! Μπροστινο αδιαφορο να επικοινωνησει μαζι σου, φρενα(?), εχει αραγε φρενο μπροστα γιατι δεν καταλαβα ποτε αν φρεναρα, και μοτερ σαν ηλεκτρικη ραπτονηχανη! Ανοιγεις το γκαζι και παει, ουτε μπαμ, ουτε μπουμ. Απλα παει. Μα ποσα κυβικα ειναι τελικα? Γιατι 1300 δεν δειχνει να ειναι! Ανοιξε ενα xjr απο χαμηλα και στις 6000σαλ εχεις δεκα ασπρες τριχες, αυτο τιποτα. Οχι πως δεν εχει γκαζι, εχει πολυ αλλα δεν σε τρομαζει. Σε τρομαζει ομως το μπροστινο του! Ενταξει, yamahaκιας ημουν απο παλια, και εως καποιο βαθμο επαιξε ρολο, αλλα οσοι τα οδηγησουν και τα δουν με ανοιχτο μυαλο θα δουν πως εχω δικιο. Βαλε ενα xjr σε επαρχιακο με καλη ασφαλτο και ασε τους αλλους να σε ψαχνουν, στην κατηγορια του ειναι το καλυτερο. Η αποφαση παρθηκε, η γυναικα συμφωνησε, μενει η αγορα. Επιλογη μου ηταν η αγορα μεταχειρο και η ιδιοκτησια δυο μηχανων, τα 6000 ευρω της τραπεζας ηταν υπερ αρκετα. Εκει ομως επεσε το βετο, ή τη μια ή την αλλη. Και τις δυο ΟΧΙ! Κρατα το ttr και με τα 6000 θα παρουμε επιπλα! Να τα κανω τι? Εχεις δει εσυ πολυθρονα με 150 στην εθνθκη? Ψαξιμο λοιπον για ανταλαγη με το ttr και μοντελο 2006 λογω καρμπυρατερ. Πουθενα σε ελλαδα. Μονη λυση το μοντελο με τον ψεκασμο. Οι αναφορες για βελτιωμενο πλαισιο, αναρτηση πισω την καλη ohlins και οχι "σαν" οπως των παλιοτερων μοντελων, φρενα απο r1 με φουλ ρυθμιζομενο μπροστινο και ενα ολοκληρο κιλο ροπης παραπανω στις 6000σαλ λογω exup αλλα στα ιδια αλογα, εκαναν υποφερτη την υπαρξη του ψεκασμου. Η εδω αντιπροσωπια ομως ηθελε να παρει το ttr 1500 ευρω γιατι "δεν θα πουληθει" ευκολα. Το οποιο ειχα αγορασει απο εκει και ειχα φτιαξει εκει πληρωνοντας τις μετατροπες τουλαχιστων στην αξια αλλων δυο μηχανων. Ενδεικτικα το μπροστινο μου φρενο εκανε 3000 ευρω, δισκος 320 brembo, δαγκανα εξαπιστονη billet, τρομπα nissin απο yz450! Το μοτερ ηταν μια αντιγραφη του μοτερ που ειχε φτιαξει το moto με ψυγειο λαδιου. Σε τιμες ομως "καραβισιες"! Πηγα λοιπον σε ελευθερο εισαγωγεα και του ειπα, παιρνεις τωρα 6000 και μολις φερεις το xjr παιρνεις και το ttr! Απο το ttr δε θα βγαλεις αλλα θα βγαλεις απο το xjr, κανε και αποσυρση αμα θες να βγαλεις αλλο ενα 1500αρι και εγω να εχω πεντε χρονια χωρις τελη, φυσικα μολις ειδε το μετρητο, το αρπαξε.
Συνεχιζεται... | |
| | | bull Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 160 Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2011 Ηλικία : 54 Τόπος : α. Νικολαος-Κρητη
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 16.02.11 13:34 | |
| Αυτος λοιπον εχει ενα φιλο στην Καστορια, αντιπροσωπο YAMAHA, τον καλει και υπαρχει λεει ενα ετοιμο, μαυρο και ενα μπλε με ασπρη ρηγα στο τελωνειο. Οσοι με γνωριζουν ξερουν οτι εχω υπομονη πεινασμενου λιονταριου μπροστα απο μικρη γαζελα. Το μαυρο το λοιπον. Την επομενη μαθαινω πως τελικα δεν ειναι το μαυρο ετοιμο αλλα το μπλε, το μπλε λοιπον. Και ποτε με το καλο? Οσο πιο συντομα, οχι οσο πιο συντομα, ΠΟΤΕ? Παρασκευη! Ειναι Τριτη, οι μερες περνανε σε super slow motion και εγω καθε δυο ωρες απο το μαγαζι. Ολα καλα? Ολα καλα! Παρασκευη χτυπα το κινητο, προβλημα, ερχομαι! Τι προβλημα? Η αντιπροσωπια δεν το εχει ετοιμο και λογω δεκαπενταυγουστου δεν υπαρχει μηχανικος να την βγαλει απο την κουτα και να την μονταρει. Θα την μονταρω εγω εδω, κοιτα να ερθει! Παρασκευη και εχουμε αλλο προβλημα, δεν μπορει να βρει μεταφορεα να την φερει. Αλλα το προσπαθει, λεει. Βασιλη αν η μηχανη δεν ειναι εδω Σαββατο, Δευτερα θελω την προκαταβολη (6000) πισω. Και δεν σου κανω πλακα. Το προσπαθω. Και εγω Βασιλη, να μη σε δαγκωσω! Σαββατο πρωι τηλεφωνο, σε εφτιαξα! Γιατι ηρθε? Οχι, αυριο 100%! Ερχομαι, και πριν κατεβασει το ακουστικο ημουν εκει! Βασιλη ξηγησου. Κοιτα εχω ενα φιλο απο Ιεραπετρα που μεταφερει ζαρζαβατικα. Θα φτιαξουμε μπριαμ Βασιλη? Οχι, θα γυρισει αδειος και θα παει να την παρει. Μονο να προλαβει μην κλεισουν. Βασιλη, για εσενα το λεω, καλυτερα να προλαβει. Προλαβε, και το καραβι προλαβε και Κυριακη πρωι παρεα με το Βασιλη πηγαμε Ιεραπετρα και την μονταρα μονος μου σε ενα πεζοδρομιο! Ετοιμη πια κανω δυο βηματα πισω και την παρατηρω, καμια σχεση με τις φωτογραφιες. Ειναι μεγαλη και αστραφτερη, αλλα αυτο που τραβα τη ματια σου αμεσως ειναι το μοτερ. Μοτερουκλα απο αλλες εποχες που γεμιζει το χωρο και κυριαρχει σε αντιθεση με το cb. Oι φωτογραφιες πραγματικα την αδικουν, ειναι κουκλα! Κοιταω το ταμπελακι στο λαιμο και διαβαζω, "MADE IN JAPAN", η μονη απο τις γυμνες γιαπωνεζες που κατασκευαζεται στη χωρα του ανατελλοντος ηλιου! Μια καθαροαιμη γιαπωνεζα! Της εβαλα βενζινα και πατησα τη μιζα της πρωτη φορα. Τραβηξε καυσιμα και πηρε, ο ηχος της ηταν μαγικος και οση ωρα καθομουν στη σελα της και περιμενα να πεσουν οι στροφες της για να φυγω δεν ακουγα τιποτα και κανενα, ενας ερωτας παραφορου παθους ειχε γεννηθει! Κουμπωσα πρωτη και αφησα σιγα σιγα τη μανετα του συμπλεκτη, η καλυτερη βολτα της ζωης μου ειχε μολις αρχισει, ή ετσι μηπως οχι?!?
Πρεπει να παω τις μικρες σχολειο γιατι βρεχει, θα πρεπει να κοιμηθω και λιγο μια και δουλευα ολη νυχτα. Η συνεχεια αργοτερα...
| |
| | | Vales Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 517 Ημερομηνία εγγραφής : 27/01/2011 Ηλικία : 57
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 16.02.11 16:56 | |
| Επειδή σε έχω γνωρίσει και από κοντά, δηλώνω πως πιο ερωτευμένο άνθρωπο με την μηχανή του δεν έχω γνωρίσει. Γλαφυρότατος. Περιμένουμε την συνέχεια. | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 7:30 | |
| H διαδρομη απο Ιεραπετρα - α. Νικολαο ειναι αρκουντως μεγαλη για να βγαλει κανεις ασφαλη συμπερασματα για μια μηχανη, τι εβγαλα εγω? Τιποτα! Η χαρα μου ηταν τοση που πραγματικα δεν ενιωθα τιποτα παρα μονο εφορια, λιγη προσοχη μην υπερβω τις στροφες στρωσηματος και απλα κουμπωσα μια πεμπτη. Εφτασα σπιτι και παρκαρα εξω απο το παραθυρο της κουζινας, εσβησα και καθησα στο πεζοδρομιο να ακουσω τους ηχους των μεταλλων που κρυωνουν. Η μυρωδια της φρεσκο αναμενης μηχανης με ειχε τρελανει. Δεν ξερω ποση ωρα η γυναικα μου ηταν εξω και με κοιταζε, οταν την ειδα τα ματια της γυαλιζαν, της αρεσε η εικονα! Ελα, της ειπα, ασε τα παιδια στη μανα μου και παμε βολτα. Μα, ειναι καινουργια, θελει στρωσημο, μου απαντησε! Μωρο μου, 1300 ειναι, δεν ειναι παπακι, ελα ο Λαζαρος(λυκος) με τον Αλεξανδρο θα ειναι στα φαναρια να παμε για καφε. Σε χρονο dt ηταν εξω, ετοιμη για την πρωτη της βολτα. Με το Λαζαρο και τον Αλεξανδρο πηγαμε για καφε στο καλο Χωριο, σε χαλαρους ρυθμους και χωρις καγκουριες, για ολα υπαρχει μια πρωτη. Η πρωτη του κουβεντα, μλκ τι φτιαχνουν οι κινεζοι?!? Κλασικος λυκος! Στον καφε, εξω ωστε να υπαρχει μονιμη οπτικη επαφη, η πρωτη παραδοχη απο ενα ορκισμενο χοντακια, "ειναι ολη ενα μοτερ, οπου και να κοιταξεις το μοτερ κυριαρχει. Ετσι ειναι τα γυμνα"! Μην το πεις αλλου, θα το αρνηθω! Το βραδυ δουλευα, οτι καλυτερο δλδ για να περασω λιγο χρονο μαζι της χωρις να εχω κανενα στο κεφαλι μου, τοτε εφαγα την πρωτη ηττα. Απο τα μπουζονια της κεφαλης βλεπω λαδι, μου κοπηκε το αιμα, πως, γιατι? Το ακουμπαω με το δαχτυλο, ειναι πυχτο και κολλαει, δεν ειναι λαδι, ειναι γρασο! Παρολο που ειμουν σιγουρος για το τι ηταν το τσεκαρα κεθε μερα για δυο βδομαδες. Παρανοια! Δευτερη ηττα, λογω καυσωνα ποτε δεν την οδηγουσα στη διαρκεια της ημερας, βραδυ και πρωι μολις εφευγα απο τη δουλεια, τι καλυτερο απο μια βολτα στις εξη το πρωι μεχρι τη Χερσονησο. Εκει φραπεδακι που ειχα μαζι ε μουσικη υποκρουση τα μεταλα να κρυωνουν. Η ηττα που ειναι? Η μηχανη εχει ερθει με τρια κλειδια, δυο μαυρα και ενα κοκκινο για το σεταρισμα του ιμομπιλαιζερ. Τα εχω ο βλακας ολα στο τσαντακι μεσης και δεν τα εχω βγαλει. Τα εχω ξεχασει εντελως. Φτανοντας Χερσονησο σταματαω σε καλο σημειο και φτιαχνω τον φραπε, στριβω το τσιγαρο και πιανω το τσαντακι για τον αναπτηρα. Το τσαντακι ειναι ανοιχτο! Ψαχνοντας τα πραγματα μη λειπει τιποτα βλεπω το δευτερο μαυρο κλειδι, οχι ομως το κοκκινο! Περιτο να σας πω πως το αδειασα πεντε φορες με τα ιδια αποτελεσματα, το κοκκινο κλειδι εχει χαθει! Πανικος!!! Ξεκιναω σιγα σιγα και προσπαθω να το βρω, σε ολη τη διαδρομη κοιταω μονιμα κατω και σκαναρω ολο το δρομο, τιποτα! Φτανω σπιτι και τα σεναρια τρεχουν στο κεφαλι μου, ενταξει να χαθει αλλα αν το εχει βρει κανεις και ερθει και μου την κλεψει? Παλι πανικος! Η γυναικα μου εχει ξυπνησει και με βλεπει, τι επαθες??? Ειμαι σαν να εχω πεθανει και το σωμα μου αρνηται να το δεχτει. Της λεω, θυμασαι τα κλειδια της μηχανης που κοιταζες στο καλο Χωριο? Ναι μου λεει, και το κοκκινο μου αρεσε και το κρατησα στην τσαντα μου!!! Να γιατι την σκοτωσα κυριε προεδρε!!! Αδικο ειχα??? Ο καιρος περασε με βολτες των 50 χιλιομετρων καθε πρωι και καθε απογεμα/βραδυ, καπου στα 800 παρολιγο να εχω μια επαφη με βαρκα που ειχε φυγει απο το τρειλερ, ειχα χασει το λαγαριασμο ποσες φορες την ειχα κερωσει και το πρωτο σερβις εγινε σε διαστημα μικροτερο των δυο εβδομαδων, δλδ να αλλαξει τα λαδια και το φιλτρο. Η επιμονη μου να τσεκαρει και ολες τις βιδες με ροποκλειδο ηταν παραλογη, ειπε. Μετα τα πρωτα 1000 χιλιομετρα αρχισα να την ανοιγω σταδιακα εως τα 5000 χιλιομετρα. Εκει μετα απο μια καλη και ησηχη βολτα την ανοιξα εως τα κοκκινα και μεχρι σημερα οι φορες που εχει περασει τις 8000 σαλ ειναι ελαχιστες. Στην πορεια αλλαχτηκαν τα νορμαλ μπουζια της με ιριδιου, μπηκε μια ακραπα απο το 2006 μοντελο με κολλημενο παξιμαδι για τον λαμδα, σωλημακια υψηλης, φλας λεντ, οσο αντεχε η τσεπη μου εκαιγε μονο κατοσταρα και οσα cb και gsx της "κολλησαν" ειδαν την πανεμορφη ουρα της. Δουλευει με μια πεμπτη απο τις 2000σαλ εως οσο θες, ξεκιναει με δευτερα σχεδον οσο ανετα ξεκιναει με την πρωτη(αν ειναι ανηφορα θα το καταλαβεις πως εχει δευτερα), ειναι φοβερα στημενη και βγαζει ματια σε στριφτερους δρομους. Αισιος εφτασε να κανει τρια ταξιδια με την παρεα του moto και στο τελευταιο ξεκινησε για εμενα μια κολαση που οπως ολα δειχνουν εχει πια τελειωσει.
σε λιγο.... η κολαση! | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 9:44 | |
| Μεχρι σημερα μου εχει πεσει δυο φορες, μια απο καθε μερια και αυτες απο τη στεκα. Ξερω δεν χρειαζεται να μου το πειτε, ειμαι! Εχει αλλαξει πεντε πισω λαστιχα και τρια μπροστα, δυο φορες μπροστα τακακια, καμια πισω και εχει κανει ολα τα σερβις της στην εδω αντιπροσωπια. Με το μηχανικο ειχα καλη σχεση αλλα μια δοση ειρωνειας την ειχε παντα. Η πεποίθηση μου οτι ειναι καλος μηχανικος και οτι ειναι οτι καλυτερο για την καλη μου με εκανε να μη λεω τιποτα και να ανεχομαι τις οσες μλκιες πετουσε το στομα του. Εχει και ενα διπλωμα στον τοιχο απο σεμιναριο της YAMAHA οτι εχει πρωτευσει στα xjr που ειχαν κανει οταν βγηκαν τα ψεκαστα και κραταγα το στομα μου κλειστο. Ολα λοιπον ξεκινησαν πριν δυο χρονια σε μια απο τις ΠΑΣΥΚΟ, εχουμε παει Παπιγκο και εχει ερθει η ωρα της επιστροφης. Το πισω diablo εχει πεταξει λινα και ο καλος φιλος Γιαννης εχει ακρη για μεταχειρο στο Αιγιο. Αυτο σημαινει τον αποχωρισμο απο την υπολοιπη παρεα πιο νωρις λογο διαφορετικης διαδρομης. Στη σταση για βενζινη αργω και βαζω τελευταιος, δεν θελω να φυγω πριν τους χαιρετησω ολους εναν εναν αφου το λιγοτερο θα περασει ενας χρονος πριν τους ξαναδω. Πρωτο alarm οταν το ιδιο βραδυ και ενω το cb του Τσαλη εχει ακομα μισο ντεποζιτο πριν το Αιγιο εγω εχω αναψει ρεζερβα! Γεμιζει ο Τσαλης και εγω. Περναμε τη βραδια με το Γιαννη και τη γυναικα του, ακομα δεν εχω βγαλει την υποχρεωση φιλε, και την αλλη μερα παμε στο μηχανικο του για την αλλαγη του πισω λαστιχου. Εχει μονο ενα 190 bridgestone 02, δε με χαλα καθολου! Με χαλα ομως οτι ενω εγω ειμαι με μισο ντεποζιτο ο Τσαλης σχεδον δεν εχει καψει τιποτα. Απο Αιγιο εως Αθηνα παμε μαζι και η αποδοση μου ειναι αισθητα μειωμενη, το αντιθετο η καταναλωση μου. Ας μπω στο καραβι και ο Μανωλης(ο μηχανικος) θα το κοιταξει. Φτανω α. Νικολαο και την ιδια μερα παω στην αντιπροσωπια, Μανωλη η μηχανη δεν παει και καιει τα αντερα της! Η ιδεα σου ειναι, τη συνηθησες και σου φαινεται πως δεν παει. Μετα απο 30000 χιλιομετρα νομιζω πως δεν παει? Ρε Μανωλη δεν ανεβαζει πανω απο 8000σαλ με πεμπτη ακομα και σε κατηφορα, την ανηφορα του Σεληναρη την εβγαζε με 9000+ μια μερα που κυνηγουσα μια πορσε. Θα φταιει το φαρδυτερο λαστιχο, υποθετω. Που να του βαλουν υποθετα στον κ@λ@! Ενω με χαλαρη οδηγηση εχω παει με τη γυναικα Χανια και μεταξυ Ρεθυμνου Ηρακλειου στην επιστροφη μου εχει αναψει ρεζερβα, τωρα με το ζορι φτανω απλα Ηρακλειο. Κατανταω να πηγαινω καθε βδομαδα στο Μανωλη να την κοιταξει, να ψαχνω καθε μερα στα διαφορα φορουμ για παρομοια προβληματα, εχω χασει τον υπνο μου! Προσπαθω να βρω διαφορες αιτιες για να την κοιταξει και τωρα η απαντηση του εχει αλλαξει μαζι με το πισω λαστιχο, φταιει η ακραπα! Ρε Μανωλη δυο χρονια τη φοραει, τωρα το χαλασε? Ναι! Τουλαχιστον να βαλω αλλο τελικο με τους μαμα λαιμους? Να βαλεις. Χαριζω την ακραπα σε φιλο με 2006 μοντελο απο Ηγουμενιτσα και βαζω μαμα λαιμους με τελικο απο Αγγλια, μαζι αλλαζω και το φιλτρο με ενα απο piprecross. Kαμια αλλαγη! Θα μου πειτε, καλα ρε μλκ, δεν το καταλαβαινεις πως εχεις να κανεις με βλακα? Οχι! Ξερω πως ειναι καλος μηχανικος και το πιστευω. Δε θελω να πιστεψω αλλιως, και αν δεν ειναι, που θα βρω μηχανικο τωρα που να την ξερει σαν αυτον? Σε κουβεντες με φιλους ο Αλεξανδρος μου κανονιζει ραντεβου με τον Ψυχογιο στο Ηρακλειο και την παω ενα απογεμα. Του λεω το προβλημα και μου λεει αμεσως "αντλια"! Βγαζει το ντεποζιτο και με φωναζει να δω, μισο κιλο σκουρια σε μορφη σκονης μεσα στο θαλαμο διαστολης της αντλιας!!! Η βαλβιδα επιστροφης δε βουλωμενη λες και της ειχες βαλει κολλα! Την παλεψε ωρες και τελικα την καθαρισε, την εκανε βολτα, ηταν ευχαριστημενος τον πληρωσα και ειπαμε να ξανα παω πρωι καποια στιγμη οταν θα μπορει να βγαλει και τα μπεκ να τα παει για καθαρισμο. Εβαλε και το λαπ τοπ και εκανε κατι ρυθμισεις, ολα καλα! Βγαινοντας εθνικη στην ανηφορα πριν τα φαναρια ανοιξα την πεμπτη και σπινιαρε, ειχε να το κανει ενα χρονο τωρα! Να ανοιξω για τελικες ειναι αδιανοητο με την κινηση αλλα μπορω να το καταλαβω, κατι εχει αλλαξει, δουλευει καλυτερα, πολυ καλυτερα, μεχρι τη Νεαπολη! Εκει κατι αλλαζει παλι στο δουλεμα της. Και κατεβαζει μια μπαρα βενζινας στο ηλεκτρονικο μπαρομετρο ανα 20 χιλιομετρα παλι, ΠΑΛΙ! Τοτε καταλαβα οτι ισως λογω που ηταν ηδη πολυ αργα να αμελησε να κοιταξει και να καθαρισει ΚΑΙ το ντεποζιτο, απλο λαθος που λογω βιασυνης μπορει να γινει. Την επομενη τον παιρνω τηλεφωνο για νεο ραντεβου αλλα θα φυγει για Αθηνα και με παει δυο βδομαδες πισω. Περασαν κανα δυο μηνες και ποτε δεν καταφερα να κλεισω αυτο το ραντεβου. Παμε για αλλου, μιλαω με Λυκο και μου λεει για το δικο του μηχανικο, το Ρουσακη. Γατα στα YAMAHA, τοτε γιατι παει εκει ο λυκος με το xonda θα μου πειτε, ισως για να το κανει YAMAHA. Δεν ξερω αλλα κλεινω ραντεβου και παω. Φτανω πολυ πρωι, πολυ πριν ερθει ο ιδιος να ανοιξει για να της δωσω χρονο να κρυωσει και μπορει να δουλεψει ανετα. Ειναι ενα συνεργειο παλιας κοπης, απο αλλες εποχες, της δεκαετιας του '80. Δε με χαλα αρκει να κανει καλη δουλεια. Ερχεται και φτιαχνει φραπεδες και οση ωρα περιμενει το βοηθο(?!) τα λεμε. Πριν μια βδομαδα μου λεει ειχε φτιαξει ενα xjr που δεν μπορουσαν οι αλλοι να φτιαξουν, με ζωνουν τα φιδια! Ο βοηθος (εκ Βουλγαριας) εχει ερθει και του λεει τι θα κανουν, τα μπεκ για καθαρισμα και καθαρισμα σε αντλια και ντεποζιτο. Αρχιζει να βγαζει, εκει τα φιδια με εχουν πιασει απο το λαιμο! Παει τυφλα και ειναι εμφανες πως ψεκασμο σε xjr δεν εχει ξαναδει, ουτε ο ενας ουτε ο αλλος. Κανε υπομονη λεω απο μεσα μου, μπορει να εχει την τυχη του πρωταρη! Στο κατω κατω δεν θα κανει τιποτα αλλο εκτος απο το να βγαλει και να βαλει στη ιδια θεση, αυτο το κανω και εγω βεβαια αλλα ειμαι μαζοχας και μου αρεσει να πληρωνω και να τους κοιταω να το κανουν! Βγαζουν τα μπεκ και οση ωρα τα βγαζουν μου εξηγει πως στις αρχες τα κατεστρεφαν μονοι τους καθως καθε μπεκ ειναι ενας πολυπλοκος μηχανισμος με τσιπακια, μοτερακι, λαστιχακια, ισως αν καταλαβα καλα και ενα τζιτζικι να κανει το τζι τζι, αυτοι λοιπον τα ψεκαζαν με καθαριστικα καρμπυρατερ και .... το τζιτζικι πεθαινε και δεν εκανε τζι τζι πια. Μολις λοιπον τα παιρνει στα χερια του ο βοηθος τα ψεκαζει με καθαριστικο, ενα μεγαλο φιδι σαν ανακοντα μου ειχε μπει απο πισω και το ενιωθα στο λαιμο! Φωναζει ο μαστορας αλλα αφου δεν τα ειπε ολα αυτα στα βουλγαρικα πως να τα καταλαβει ο βοηθος? Ε, πως??? Μεχρι να ερθει ο βοηθος εχει βγαλει την αντλια και με ρωτα αν ειμαι και εγω μεσα, χιουμορ σε κηδεια! Τεσπα, ειναι οντως παλι με σκουρια αλλα οχι τοσο χαλια οσο την προηγουμενη φορα. Αερας και καθαριστικα εχουν παρει φωτια. Εγω του ζηταω να μου δωσει κατι να βαλω τη βενζινα απο το ντεποζιτο για να την περασω απο φιλτρο καφε και να δουμε αν εχει τιποτα αλλο μεσα, κανα φιδι ισως. Μου φερνει ενα μπιτονι και κανω την μεταφορα. Ο βοηθος εχει ερθει και μας λεει πως σε δυο ωρες θα ειναι ετοιμα. Τοτε θα πληρωσει και του λεω να παρει αποδειξη. Αναλαμβανει ο βοηθος να καθαρισει το ντεποζιτο απο μεσα με ενα βετεξ? Ειμαι ομως κοντα και κατι δεν ακουγεται σωστα, του λεω να το δω και τι να δω? Εχει καθαρισει το τραπεζι που ειχε πεσει η ζαχαρη, ζαχαρη μεσα στο ντεποζιτο! Τα φιδια κανουν π@ρτουζ@!!! Μαζι και τα τζιτζικια!!! Εχω κατσει σε μια γωνια και απλα περιμενω να κανει ενα μπαμ και να γινει κοματια, μονο αυτο δεν εχει παθει και ηρθε η ωρα της. Μου ζηταει ο βοηθος λεφτα για να πληρωσει τα μπεκ, του δινω 100 ευρω και του λεω, αποδειξη! Το τονιζω! Με κοιταει με απαθεια και φευγει. Αποδειξη ποτε δεν ειδα. Και τα 20 ευρω ρεστα για να τα παρω τα ζητησα δυο φορες. Εχουν αρχισει να μονταρουν, τα βαζουν ολα πανω και μιζαρει, τιποτα! Η αντλια ΔΕΝ τρομπαρει καυσιμο και χωρις καυσιμο μπροστα δεν παιρνει. Ξαναβγαζουν, ξανα βαζουν, εγω απλα δεν μπορω να κοιταω, δεν νιωθω και τιποτα πια, θα πρεπει να ηταν απο το πακετο με τα Ντεπον που ειχα καταπιει. Τελικα παιρνει μπροστα και μου λεει πως ηταν που δεν ειχε κατεβασει καυσιμο, θα το μπερδεψε με το καρμπυρατερατο, γιατι αυτο εχει αντλια και θα τρομπαρει μεχρι να φτασει το καυσιμο στα μπεκ, δε μιλαω. Θελω μονο να φυγω, ακομα και με λεωφορειο αν ειναι δυνατον. Κανε μια βολτα να δεις πως παει τωρα, σου ρυθμισα τις βιδες στα σωματα, ολο το ζωικο βασιλειο των ερπετων με εχει πλακωσει! Αυτες δεν τις πειραζεις ΠΟΤΕ! Εκανα ενα κυκλο το τετραγωνο, του ειπα πως ειναι ενταξει, τον πληρωσα, εφυγα και δεν ξανα κοιταξα πισω μου! Περιτο να πω πως δεν ειχε γινει τιποτα καλυτερο, το αντιθετο. | |
| | | westie Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204 Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2011 Τόπος : Πειραιάς
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 15:34 | |
| Πω πω ρε φίλε!!! Που έμπλεξες ρε δύσμοιρε;; | |
| | | Vales Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 17:05 | |
| - westie έγραψε:
- Πω πω ρε φίλε!!! Που έμπλεξες ρε δύσμοιρε;;
Σιγάαα... τώρα ξεκίνησε. υ.γ. Είδες τι μπορείς να πάθεις αν (απλά) δοκιμάζεις μαστόρια? | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 22:27 | |
| Αυτα ολα εγιναν περυσι, ειμαι κατι μηνες ανεργος και το επιδομα ανεργιας ισα που φτανει για ..... ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΝΕΡΟ. Αλλα το σαρακι μου ειναι πως θα φτιαξω τη μηχανη, εχω πεσει σε καταθλιψη και μου φταινε ολα και ολοι. Αποφασιζω να ξαναπαω στον Μανωλη και να του τα πω εξω απο τα δοντια μπας και το παρει πατριωτικα και το φτιαξει. Καλημερα Μανωλη, εχεις πεντε λεπτα? Εχω, τι ειναι παλι? Αμα σου φερω μια ακραπα στο κεφαλι θα ειναι μια καλη αρχη, σκεφτηκα αλλα δεν ειπα! Κοιτα, θυμασαι ενα και μισο χρονο τωρα που μουρμουριζω πως κατι εχει η μηχανη, λοιοπν εχει! Ουτε το λαστιχο, ουτε η ακραπα, ουτε το μυαλο μου! Πηγα τελικα στου Ψυχογιου, αφου εσυ με εγραφες κανονικα, και η αντλια ηταν γεματη σκουριες. Αδυνατο, το ντεποζιτο σου ειναι καθρεπτης! Δεν ειναι απο το ντεποζιτο αλλα απο βενζιναδικο, τεσπα ασε με να τελειωσω. Ο Ψυχογιος ομως εν μπορουσε να κανει καθαρισμο μπεκ και καυσαναλυση και πηγα στου Ρουσακη και εκανε μονο τον καθαρισμο. Δεν εχω κανενα προβλημα μαζι τους αλλα δεν μπορω καθε φορα που κατι θελει να τρεχω Ηρακλειο, μπορεις να την αναλαβεις και να το δεις ζεστα το θεμα ή να κοιταξω για αλλον? Η αδιαφορια σου μου εχει ηδη στοιχησει 1300 της ακραπας, 300 του τελικου και δεν ξερω ποσα σε βενζινες αφου καιει ενα λιτρο στα δεκα χιλιομετρα ακομα και με ρελαντι. Αν την αναλαβεις θα μπει μεσα και ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ! Ας μεινει εδω εξη μηνες, δε θα σε πιεσω, δε θα σε ζορισω, δε με νοιαζει τι θα κοστισει, αλλαξε οτι ειναι και φτιαξτην. Οταν εχεις ορεξη θα την φτιαχνεις, αν οχι αστην πανω στη ραμπα, δε με νοιαζει αρκει να την φτιαξεις σωστα. Αν μπορεις φυσικα και θελω να μου το πεις τωρα. Αυτα ειπα και δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη εξηγα. Ουτε να μην καταλαβε κατι απο το τι ηθελα.
Μισο να μαγειρεψω τη σπαλα, σε λιγο παλι. Οτι ιδεα εχει κανεις θα ημουν ευτυχης να την ακουσω, οπως και οτι αλλα σχολια. | |
| | | Menos Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 2732 Ημερομηνία εγγραφής : 27/01/2011 Ηλικία : 52 Τόπος : Earth
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 17.02.11 22:37 | |
| Ιδέα δεν έχω να προτείνω.... απλά περιμένω τους υπόλοιπους να θέσουν τις δικές τους. Την ιστορία σου την διάβασα και πραγματικά με έβαλε σε πολλές σκέψεις με "μαστόρια" στο παρελθόν που μου ζητούσαν εξωφρενικές τιμές για αλλαγή λαδιών, φίλτρων, τακάκια κ.ο.κ. Δεν έπεφτα (πάντα) στη λούμπα τους, διότι έχω τις κεραίες μου ανοιχτές και πάντα δέχομαι γνώμες και απόψεις απο γνωστούς... ιδιαίτερα όταν αρχίζει να πονάει η τσέπη απο αυτά που μου ζητάνε τα "μαστόρια". Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως έχουμε και κοινούς φίλους/γνωστούς... τον Πόντικα και τον Λύκο (Μανόλης, Λάζαρος). Τελικά πολύ μικρό νησί η Κρήτη. | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 0:48 | |
| Η μηχανη μπηκε μεσα και εγω απλα ετρωγα τα νυχια μου, συνχρονως εκρυβα λεφτα απο οπου μπορουσα για φτιαξω καβατζα μια και αν τελικα η ζημια ηταν στην τρομπα το 800αρι το ειχα σιγουρο και το tps ειχε 160(αυτες βεβαια ειναι τιμες α. Νικολαου μια και αν τα αγοραζα σε οποιδηποτε αλλο μαγαζι θα πληρωνα 600 για αντλια και 124 για tps). Δεν τον ενοχλησα για δυο βδομαδες οταν με πηρε τηλεφωνο, ελα απο το μαγαζι. Φυσικα σε χρονο dt ημουν εκει. Εχω στειλει τα μπεκ για καθαρισμα Αθηνα, ωραια. Περιμενω απο Αθηνα χταποδι να μετρησω τα καυσαερια σε καθε κυλινδρο χωριστα, πολυ ωραια. Μπορουμε βεβαια να κανουμε το ιδιο με το δικο σου και σε καθε μεγαλο σερβις να το ρυθμιζουμε με απολυτη ακριβεια, μη με ρωτας απλα καντο. Το εχουν γ@μησει οι αλλοι το μηχανακι. Εκει δεν αντεξα, ΡΕ ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ? ΕΣΥ ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ? Ή ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΜΙΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΩΝ 1300 ΕΥΡΩ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Γ@ΜΗΣΗ? Ξερεις τι εχει? Οχι! Οι αλλοι τουλαχιστον βρηκαν κατι που εσυ αγνοουσες ή δεν ηθελες να ασχοληθεις για να βρεις. Απο το να μου λες τι εχει κανει ο καθενας γιατι δε μου λες τι εχεις κανει εσυ και πια η λυση που εχεις βρει για το προβλημα του! Εφυγα σκεπτικος, ισως και μετανιωμενος μια και αν ηθελε τωρα απο κακια και μονο θα μπορουσε απλα να μην το φτιαξει και να με αφησει με μια μηχανη που εκαιγε τα αντερα της, πηγαινε σαν 600, που να την πουλησω δεν ηθελα αλλα και να ηθελα ποιος θα αγοραζε μια μηχανη στην κατασταση της και το χειροτερο απο ολα, ακομα δεν την εχω ξεχρεωσει στην τραπεζα! Τωρα πια καθε βδομαδα περναγα να δω πως παει, καθε φορα πανω στη ραμπα με το ντεποζιτο βγαλμενο και εργαλεια σκορπια δεξια αριστερα. Ποτε ομως το Μανωλη να κανει κατι μαζι της, ειμαι σιγουρος πως ακομα και τα εργαλεια που εβλεπα σε αλλη θεση ηταν γιατι εφτιαχνε αλλο μηχανακι και τα χρειαζοταν. Καποια στιγμη ηρθαν τα μπεκ, Μανωλη δειξε μου ογκομετρησεις και τιμες. Μου εδειξς κατι χειρογραφα σε ενα τετραδιο, καλιστα θα μπορουσε να μην εχουν παει ποτε για καθαρισμο. Αυτα που κατηγορουσε τους αλλους.... Το χταποδι απο Αθηνα ηταν μια πολυ ωραια κατασκευη, σωληνακια κολλημενα με τικ και ανοξιδωτες βιδες. Στο δικο μου απλα τρυπησε τους λαιμους, εβαλε σπειρωμα μεσα(!!!!!!!), το κολλησε και οι βιδες πατουσαν πανω(!!!!!!!) στους λαιμους, με οτι περισευε απο αυτες να ειναι μεσα στην πορεια των καυσαεριων!!!!!! Οταν εβαλα τις φωνες η απαντηση ηταν "ολοκληρη πεταλουδα απο exup εχει οι βιδες θα το ενοχλησουν"? Το τριτο μπεκ εχανε και οι καυσαναλυσεις δεν του εβγαιναν, οι ρυθμισεις που εδεινε απο το κατραν δεν περνουσαν στην καυση, η τραμπα που εκανε στα μπεκ τα εκανε ολα χειροτερα, ο αισθητηρας λαμδα δεν ειχε κανενα προβλημα, ο αισθητηρας στην πεταλουδα μειγματος χαλασε τα μειγματα της αλλης πεταλουδας, ειψχα και εγω μια ιδεα και τα εκανα χειροτερα στο μυαλο μου. Του ζητησα να τσεκαρει μπροστα μου το tps και το εκανε, με πολυμετρο! Η YAMAHA δεν εχει προγραμα να τσεκαρει τα ηλεεκτρονικα της(?) και το κανει με πολυμετρο! Τα ερπετα ειχαν επιστρεψει και ηξεραν και ολα τα μυστικα μου πλεον! Θα εκαναν παρτυ! Ο Μανωλης ειναι καλος μαστορας αλλα δεν εχει τα εργαλεια θα το βρει ομως με τον ενα τροπο ή τον αλλο, ελεγα μεσα μου για να ηρεμησω. Δυομιση μηνες μετα την εισαγωγη της στο συνεργειο ενα απογεμα χτυπησε το τηλεφωνο, ελα απο το μαγαζι και κρατα και το κρανος μαζι σου. | |
| | | westie Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 1:08 | |
| Να την φέρεις εδώ επάνω σε καμιά αντιπροσωπία δεν έπαιζε;; | |
| | | Madkefalonian Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 125 Ημερομηνία εγγραφής : 15/02/2011 Τόπος : Κεφαλονια -Αθηνα
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 2:57 | |
| - westie έγραψε:
- Να την φέρεις εδώ επάνω σε καμιά αντιπροσωπία δεν έπαιζε;;
Περιμενε westie,μην βιαζεσαι,δεν τελειωσε ακομα η ιστορια... | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 16:20 | |
| Η καλη μου ειναι παρκαρισμενη εξω απο το μαγαζι, ειναι ακομα ζεστη, καλο αυτο. Μπαινω μεσα και καθομαι σε μια καρεκλα, ο Μανωλης αρχιζει να μιλαει, εκανα αυτο, εκανα εκεινο, μπερδευε παντου, τσεκαρα τα παντα, αλλαξα τον ενα αισθητηρα της πεταλουδας και περιμενω και τον δευτερο, (αισθητηρες πεταλουδας! Εχει δυο, ενα για καθε δυαδα κυλινδρων και ειναι οι ιδιοι με αυτους του R1 2009, δλδ πρωτα τους φορεσε το xjr και αφου δε εκανε μπαμ τους φορεσε και το race replica της εταιριας, τι να πω κυριοι, οδηγω τις εξελιξεις!) και μετα τα γνωστα για το τι εκανε ο ενας και το τι δεν εκανε ο αλλος. Εγω φυσικα ειμαι μεσα στην τρελη χαρα και δεν θελω να χαλαστω για τιποτα, τον διακοπτω, βολτα το εκανες? Το εκανα, ενταξει. Δλδ δεν εχει τρελη καταναλωση και ανεβαζει πανω απο τις 8000σαλ? Καταναλωση δεν μπορω να ξερω γιατι δεν πηγα μακρια και οι δρομοι ειναι βρεγμενοι οποτε δεν το ανοιξα. Παντως οι καυσαναλυσεις δειχνουν και ειναι σωστες μονο το δευτερο αισθητηρα περιμενω γιατι εχει μια διαφορα της ταξης του ενα τοις εκατο και θα ειμαστε ενταξει, μονο μην το ανοιξεις πανω απο τις 5000σαλ. Χμμμμμ!!!!!! Θα μου πειτε καλα, για το ενα τοις εκατο? Ναι ειμαι ψειρας και προτιμω να πληρωσω εκατο ευρω παρα να ξερω οτι υπαρχει μια διαφορα της ταξης του 1% στα καυσαερια! Και το ξερει και αυτος! Ωραια, να υποθεσω πως σε καμια βδομαδα θα ειναι ο αυσθητηρας εδω, μεχρι τωρα τι χρωσταω? Αστο, ολα μαζι. Ναι αλλα εστω κατι, για τα ανταλακτικα, να φερω μια διακοσαρα. Οχι, ολα μαζι. Καντο βολτα να δεις πως παει. -Ευτυχως- Ειναι νυχτα πια και εγω στη βιασυνη μου δεν εχω παρει μπουφαν, εχει βρεξει και κανει κρυο, χεστηκα εγω βολτα θα παω! Βαζω μπροστα , ειναι ζεστο και σχεδον αμεσως εχει κατεβασει στροφες σε ρελαντι, κουμπωνω πρωτη και ξεκιναω. Δουλευω χαμηλες και μπορω να πω πως παει καλα, οχι τελεια αλλα τοτε δεν ηξερα πως ειναι το τελεια. Βγαινω απο την πολη και μπαινω εθνικη, πιστα οι αλλαγες στις 5000σαλ μεχρι να μπει πεμπτη και με μια πενταρα στο στροφομετρο "ταξιδευω"! Ακουω βεβαια ενα "κροταλισμα", γνωστο σε ιδιοκτητες KTM και DUCATI, ρωτηστε και τον Tasos, αλλα δεν ειναι απο το μοτερ, ειναι τα δοντια μου! Ειπαμε, εχει βρεξει και ειμαι μονο με μια μπλουζα, παλι καλα που δε φοραγα και σαγιοναρες! Το εχω παρει ομως αποφαση, θα τη δοκιμασω να δω τι καιει. Τι καιει? Εχει ψηφιακη μπαρα ενδειξης βενζινας, με νορμαλ οδηγηση μια μπαρα θα σβυσει ανα 40-50 περιπου χιλιομετρα. Θα πρεπει να μου σβησει τη δευτερη μπαρα λιγο πριν το Ηρακλειο, μαλλον με λυποταν και εσβησε η πρωτη πριν τη Νεαπολη και η δευτερη μετα το Σελληναρι. Με 5000σαλ! Αναστροφη και παλι πισω, πλεον δεν κρυωνω, δε νοιωθω τιποτα! Φτανω στο μαγαζι και ειναι κλειστα, μεσα μου βραζω! Το βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου, δεν μπορουσα. Η απογνωση με ειχε κανει να κανω τρελες σκεψεις, αλλαγη εγγεφαλου? Αλλαγη ολου του μοτερ? Να το καψω? Να βαλω ενα φορτηγο να το πατησει μπας και παρω κατι απο την ασφαλεια? Ολη νυχτα εσπαγα το κεφαλι μου να βρω λυση, τιποτα! Το πρωι τους βρηκα εξω απο το μαγαζι να πινουν καφε, ολοι μαζι. Σταματαω μπροστα τους και χωρις καν να πω καλημερα ρωταω το Μανωλη, σχεδος τρεις μηνες εβαλες χερι πανω της? Εκανες τιποτα? Απλα με κοιτα απορημενος. Γιατι οτι σου εφερα Μανωλη πηρα, δεν εχει αλλαξει τιποτα! Η απαντηση, ας περιμενουμε τον δευτερο αισθητηρα. Δεν ειχα δυναμη να πω τιποτα, εφυγα. Τον βλεπω μια μερα στο δρομο, σταματαω και ερχεται. Ρε Μανωλη απο το κακο στο χειροτερο, ακομα ο αισθητηρας? Ακομα αλλα κατσε να ερθει να τσεκαρω και το χρονισμο μηπως πηδηξε κανα δοντι, να μου φυγει η ιδεα. Μαλιστα, πληρωνω ιδεες! Οι μερες περνανε και φτανει ο καιρος της τριτης ΠΑΣΥΚΟ, το τηλεφωνο χτυπα καθε μερα. Ρε παιδια δεν μπορω με τη μηχανη σε τετοια κατασταση να παω πουθενα, ενα λιτρο στα δεκα χιλιομετρα ειναι η καλη μου καταναλωση, που θα παω ετσι? Δεν εχω μονιμη δουλεια ακομα και να τα φαω ολα σε βενζινες δεν ειναι οτι καλυτερο. Ο καλος φιλος ο Χαρης αναλαμβανει να βοηθησει, εχει ενα φιλο μηχανικο και, χωρις να δεχεται δευτερη κουβεντα, μου ζηταει να βαλω τη μηχανη στο καραβι. Και ο Βασιλης ο βιομηχανος εχει κανει αυτη την προταση βεβαια αλλα υπαρχει ενα θεμα με το πως θα φταση η μηχανη Θεσσαλονικη, οδικως? Αδυνατο! Παντως τους ευχαριστω και τους δυο! Παραλαμβανει ο Χαρης απο το καραβι και την παει στο φιλο του, για το Χρηστο εχω ακουσει πολυ καλα λογια και απο αλλους φιλους. Το τηλεφωνο χτυπα, ειναι εντεκα το πρωι και η καρδια μου παει να σπασει, σιγουρα για να παρει τοσο νωρις η ζημια ειναι μεγαλη και κανει μπαμ, μονο ο μ@λ@κ@ς εδω ηταν στραβος και δεν την εβλεπε. Ο Κωστας? Ναι, ο ιδιος. Χρηστος, ετοιμο! Πλακα μΕ κανεις, ή ειχες κανα μοτερ στην καβατζα και το εβαλες απανω!? Οχι φιλε μου, το βαλαμε δυναμομετρο, 97αλογα, ο τριτος τραβουσε αερα απο κομενο σωληνακι, το αλλαξαμε, τη ρυθμισαμε γιατι ηταν ΟΛΑ αρυθμιστα, τη μετρησαμε ξανα 107αλογα. Θα ερθει ο Χαρης να την παρει και να την οδηγησει και να μας πει. Η τρομπα σου παντως ειναι ενταξει. Χρηστο, αλλαξε μου και τα λαδια με MOTUL ημι και το φιλτρο φυσικα, πες στο Χαρη ποσο κανει η δουλεια σου να του βαλω τα λεφτα στην τραπεζα, σημερα αν προλαβω και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Ο Χαρης την πηρε, εβαλα τα λεφτα, το απογεμα την δοκιμασε και του φανηκε ενταξει, αργοτερα την εβαλε στο καραβι. Το καραβι βεβαια εκανε μερικες μερες να φυγει λογω απαγορευτικου αλλα ειπαμε ο νομος του Μερφυ ειναι αμιληκτος και ψυχρος εκτελεστης! Εδω να κανω μια μικρη παρενθεση και να πω πως το να ζητας απο καποιον να δοκιμασει ενω δεν ξερει τη μηχανη και δεν εχει προτερη εμπειρια απο αυτη ειναι ατοπο. Δεν μπορει, οσο και να το θελει, να σου δωσει πληροφοριες. Ο ανθρωπος εκανε οτι ηταν δυνατο να βοηθησει και τον ευχαριστω απο καρδιας. Περασα τις μερες μου μπροστα απο την οθονη του υπολογιστη κοιτωντας να δω αν θα κουνησει το Φαιστος, http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx#Καποτε, μετα απο λιγες μερες κουνησε. Μεσα στα μαυρα μεσανυχτα εγω επερνα τηλεφωνα τα λιμεναρχεια να μαθω τι ωρα θα φτασει Ηρακλειο, νομιζω εβγαλα ακρη κατα τις δυο και κατι, δεν εκλεισα ματι και εξη παρα, αφου δεν ειχα αλλη λυση, ξυπναγα τον πατερα μου, εξη και κατι ημουν Ηρακλειο μπροστα απο την μπουκαπορτα! | |
| | | Vales Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 16:45 | |
| Δεν ξέρω τι να σχολιάσω!!
Την ασχετοσύνη των μηχανικών? Τον Ωχαδερφισμό τους? Τον καημό σου και το άγχος σου για να φτιαχτεί ένα καινούριο μηχανάκι?
Ελπίζω τον μαστρο-Μανώλη να μη τον πλήρωσες τουλάχιστον!! | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 21:53 | |
| Πες ρε Αρη, δεν τελειωσε εδω η ιστορια φιλε, εχει συνεχεια. Το απογεματακι θα κατσω να την τελειωσω, εκτος και σας ειναι βαρετη, μια και δεν βλεπω σχολια, να τη σταματησω εδω. Το τηλεφωνο που εκανα στη YAMAHA την Αθηνα δεν με χαροποιησε και πολυ. Ενω του ελεγα πως θελω να την στειλω στα κεντρικα αυτος σωνει και καλα να την ξαναπαω στο Μανωλη και θα τον βοηθουσαν απο εκει ή σε αλλο συνεργειο της YAMAHA στο νησι. Οπουδηποτε εκτος απο εκει!
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 125 Ημερομηνία εγγραφής : 15/02/2011 Τόπος : Κεφαλονια -Αθηνα
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 22:15 | |
| Τωρα θα σταματησεις ρε Κωστα?? Σχολια δεν κανει κανεις γιατι εχουν μεινει αναυδοι με αυτα που διαβαζουν. Για συνεχισε την ιστορια,εχει ενδιαφερον.
| |
| | | Vales Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 18.02.11 22:29 | |
| Γράφε ρε και άσε τις χαζομάρες. | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 0:09 | |
| Δινω ταυτοτητα και παω εκει που ειναι παρακαρισμενη, την βαζω στο ορθιο σταντ (το οποιο ειναι στο βασικο εξοπλισμο, γιατι αν δεν παινεψεις το σπιτι σου...) και τη βαζω μπροστα. Βαζω κρανος και οπως βαζω τα γαντια παρατηρω λιγο λαδι στην αριστερη πλευρα του καπακιου της κεφαλης. Η λαστιχενια φλαντζα εχει παραδωσει το πνευμα μαλλον, αν ειναι σοβαρο την αλλαζω και εγω. Εχω βγει στην εθνικη και πλησιαζω την ευθεια του ΚΤΕΟ, που ειναι Κατηφορα, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΩ! 8500!!!! (εχει κοκκινο 9500 και τα εχει δει με πεμπτη και με ανεση) Γ@μω το κερατο μου! Χανω καθε ορεξη για γρηγορη οδηγηση και ρολαροντας σκεφτομαι παλι τι θα μπορουσε να ειναι η αιτια, tps, pds, amf, pdf και οτι αλλη μ@λ@κι@ ηλεκτρονικη εχουν βαλει πανω. Μια χαρα ηταν με τα καρμπυρατερ ας εκαναν τις αλλαγες που εκαναν σε πλαισιο/αναρτησεις/φρενα και ας την αφηναν οπως ηταν. Στο διαολο η ΕΕ. Τουλαχιστον η καταναλωση εχει πεσει απο τα δεκα στα εκατο στα εφτα μισο στα εκατο. Κατι ειναι και αυτο. Ποτε ποτε μου κανει κατι σκασιματα αλλα τιποτα σοβαρο. Δευτερα τηλεφωνο και η απαντηση του Χρηστου ειναι, "με 103 αλογα μην περιμενεις να δεις κοκκινα". Πρωτον, με 100 αλογα μαμα εβλεπα κοκκινα και ανετα μαλιστα, δευτερον αυτος μου ειπε και μου εστειλε δυναμομετρηση με 107 και 113 αλογα, τα 103 που τα βρηκε? Τεσπα, ξεκιναω δουλεια σε κανα μηνα και θα την ξαναστειλω για να μου αλλαξει το tps, την φλαντζα και να δει ξανα με το νεο tps στο δυναμομετρο. Ο καιρος περναει ασχημα μια και το δουλεμα της γινεται χειροτερο μερα με τη μερα, και η καταναλωση! Αλλα να πιασω δουλεια πρωτα και μετα. Οταν επιασα δουλεια, Δεκεμβριο, ηταν οπως πριν, σα πρεζονι που ξανακυλα στα ναρκωτικα. Επιπλεων με σταθερο γκαζι κανει σκασιματα, στο δρομο ειναι σαν να κανω εντουρο, και αμα κλεισω το γκαζι σπανε οι τζαμαριες, δεν δακρυζει ομως η φλαντζα(!!!!!). Πρεπει ομως να περιμενει, προτεραιοτητα εχει η γυναικα και κατι επισκεψεις στον οδοντιατρο. Εχουμε μπει στο Γεναρη και σκεφτομαι πως Φεβρουαριο θα παει πανω. Κοιταω το τζαμακι των λαδιων και εχουν ενα χρωμα σαν αφρο απο φραπε, κατι που το ξερω πολυ καλα, οπως και ο Βαλες. Πανικος! Ανοιγω ταπα και βρωμαει βενζινα! Διπλος ο πανικος σαν τον εσπρεσο!!! Την αλλη μερα τηλεφωνο, μιλαω με το μηχανικο, ή βοηθο δεν ξερω, και του λεω τι παιζει. Απορει πως ειναι δυνατον απο ψεκαστο να εχουν περασει καυσιμα στο μοτερ, δεν ειναι πολλα βεβαια αλλα και λιγα δεν ειναι καλο. Μισο να φτιαξω ενα φραπε, ζηλεψα. Εδω, κανονιζουμε λοιπον να αλλαχτει το tps, η φλαντζα και να εστειασουν στην καταναλωση και την αδυναμια του μοτερ να ανεβασει πανω απο 8000σαλ. Ο Χρηστος ομως δεν ειναι εκει για να τα πω και σε αυτον. Κανονιζω με τον Αρη ή τον Πακο και, ευτυχως, πριν βγαλω το εισητηριο κανω ξανα ενα τηλεφωνο και μιλαω με το Χρηστο. Του λεω για τα λαδια και το τι θελω να κανει και μου απαντα, "αλλαξε λαδια και φιλτρο εσυ και οδηγησε τη για δυο βδομαδες να δεις τι θα γινει"! Τι να γινει, ΜΠΑΜ θα γινει. Κλεινω το τηλεφωνο και απο τοτε δεν εχω ξανα ασχοληθει, ενταξει ο ανθρωπος ειναι επισημο suzuki και να θελει να ασχοληθει η αποσταση το κανει δυσκολο, και αυτο το λιγο που εκανε τον ευχαριστω αλλα δεν με καλυπτει. Ξανα καταθλιψη και απογνωση, η γυναικα με βλεπει και μου λεει, "γιατι δεν την στελνεις εκει που σου ειπε ο Αντωνης"? Που στην power house? Γιατι οπως ειπε ο Αντωνης ειναι "φαρμακι" εξαλου ειναι πρωτα βελτιωτης και μετα μηχανικος, νομιζω. Παρε ρε βλακα (ναι της επιτρεπω σε εξαιρετηκες περιπτωσεις να με αποκαλει βλακα μπας και παρει μπροστα το ριμαδι που εχω στο κεφαλι μου) τηλεφωνο, πες του ανθρωπου το προβλημα και ακου τι θα σου πει! Το εκανα και του αναλυσα με οση ακριβεια μπορουσα ολα αυτα τα δυο χρονια και το τι εχει γινει. Με ακουσε πολυ προσεκτικα, με ρωτησε αν εχει αλλη εξατμιση ή οτι αλλο εχει να κανει με τη μηχανη και εχει αλλαχτει, του ειπα και μου ειπε πως δεν εχει κανενα ρολο και πως εννημερωτικα ρωτησε. Του λεω λοιπον δεν μπορω να ερθω εγω αλλα εχω φιλους και καποιος θα μπορουσε να την παραλαβει και να την παει εκει και ποτε θα τον βολευε να γινει αυτο, χτες μου απαντα και μου λεει "οτι εχεις στο μυαλλο σου απεβαλε το, η μηχανη θα φτιαχτει καλυτερα απο οτι ηταν καινουργια"! Ουτε τι εκανε ο ενας τι εβαλε ο αλλος, ουτε σε ποιους την ειχα παει δε ρωτησε ουτε μου ειπε τι "νομιζει πως ειναι το προβλημα", τιποτα, μονο θα την φτιαξω. Ηταν ο τροπος του ρε παιδια, ο ανθρωπος ξεχειλιζε απο σιγουρια, ή ειναι μεγαλος απατεωνας! Αυτο σκεφτηκα αλλα εδω θεωρουσα το Μανωλη μαστορα... Ο Αντωνης μου ειχε πει πως ο Γιωργος ο Ζητας του ειχε πει και στειλει και αυτον να τσεκαρει και να κανει σερβις στο sv650 που αγορασε και εμεινε απολυτα ικανοποιημενος, ο Μανωλης ειναι μαθηματικος και δυσκολα ικανοποιητε. Τηλεφωνο στο Γιωργο και εξηγα, το ρωτας μου λεει, αλλο που δεν ηθελα αλλα, δεν τον ξερω, λαθος εχει κανει ο μαθηματικος, θα ρωτησω τα παιδια στο σωμα ομως και θα μαθω. Εσυ βγαλε εισητηριο σημερα να παω αυριο να την παρω. Εβγαλα, ηρθε ο Αντωνης και με πηρε απο το λιμανι, πηγε ο Γιωργος και την πηρε απο Πειραια και με πηρε απο το σπιτι του τηλεφωνο, ελα φιλε ξανα πες που ειναι ακριβως το μαγαζι. Του λεω και τον ρωταω πως παει η μηχανη, ο Γιωργος εχει ενα ΚΤΜ 990, δεν παει και τοσο. Το περιμενα. Με αυτο που οδηγαει και καλα να πηγαινε θα του φαινοταν λιγη. Επισης τον σταματησαν 4 ζεταδες και οταν ειδαν πιος ηταν ο "μπαρμπας απο το joe bar" του εκαναν χοντρη πλακα, φαντασου να σταματαγαν εσενα Αρη τι πλακα θα σου εκαναν! Μετα απο κανα δυωρο με παιρνει τηλεφωνο ο Στελιος, ο μηχανικος του Μαυροματη, φιλε μου λεει η μπαταρια σου ειναι καπουτ, ηρθα και οταν πηγα να τη βαλω μπροστα δεν εκανε κιχ. Αλλαγη, τωρα την εχω βαλει κατω και τη ρυθμιζω αλλα πες μου και εμενα τι σου κανει, του τα λεω χαρτι και καλαμαρι. Ακου μου λεει και της τραβα μια ξερο γκαζια, απο το τηλεφωνο δεν καταλαβα πολλα αλλα για να το λεει... Να σας πω την αληθεια μου δεν περιμενα πολλα, οχι χωρις να γινουν μεγαλες αντικαταστασεις σε ανταλακτικα, αντλιες, tps, αισθητηρες, ισως και μοτερ, δεν θα μου φαινοταν απιθανο. Ειχα καβατζα ενα χιλιαρικο και θα μπορουσα να παρω προκαταβολη και να δανειστω μερικα ακομα. Απλα περιμενα την βερτζεβουτα να πεσει στο κεφαλι μου.
Μισο να σφαξω μια κοτα για αυριο.
| |
| | | westie Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 2:48 | |
| Εγώ λέω να βρεις κανένα σκηνοθέτη να σου κάνει τη βάσανα ταινία...δεν έχω ξανακούσει ούτε γι'αμάξι τέτοια οδύσσεια | |
| | | Menos Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 2732 Ημερομηνία εγγραφής : 27/01/2011 Ηλικία : 52 Τόπος : Earth
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 4:03 | |
| | |
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 4:16 | |
| Κοντευουμε,καντε λιγη υπομονη. | |
| | | Ody Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95 Ημερομηνία εγγραφής : 30/01/2011 Ηλικία : 52 Τόπος : Βολος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 6:11 | |
| - bull έγραψε:
- Πες ρε Αρη, δεν τελειωσε εδω η ιστορια φιλε, εχει συνεχεια.
Το απογεματακι θα κατσω να την τελειωσω, εκτος και σας ειναι βαρετη, μια και δεν βλεπω σχολια, να τη σταματησω εδω.
Καλα ρε Κωστα εισαι σοβαρος???????? Εδω εχουν μεινει ολοι με ανοιχτο το στομα και τα ματια και εσυ λες να το σταματησεις !!!!!!!!! Συνεχισε και μην ξαναπεις τετοια λογια για καμια ιστορια σου .- Υ.Γ. Για ολα αυτα που περασες κριμα , αλλα και που δεν σε γνωρισα απο κοντα στην ΠΑ.ΣΥ.ΚΟ. , ακομη ποιο κριμα !!! Στην επομενη...... | |
| | | Vales Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 7:54 | |
| Στο τέλος, βάλε αν θέλεις και πόσα λεφτά σου στοίχισε η όλη υπόθεση... και πόσα λεφτά ήταν η πραγματική ζημία της μοτό σου. Αυτά που έπρεπε να πληρώσεις δλδ. Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον. | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 8:18 | |
| Πως ετρεχε ετσι η ατιμη??? Τεσπα, παμε. Αργοτερα με παιρνει τηλεφωνο ο Γιωργος, ελα μου λεει μολις μπηκα σπιτι. Για λεγε, του λεω, και αρχιζει. Ευτυχως που δεν εφυγα και ημουν εκει οταν πηγε ο μηχανικος να τη βαλει μπροστα, καραβι/σπιτι/βενζιναδικο πηρε με μιση μιζια. Εκει τιποτα, πεθανε! Αν δεν το εβλεπα θα νομιζα πως με δουλευε! Ενταξει, γ@μησε τη μπαταρια, τι εχει το βρηκαν? Κοιτα μολις ηρθε ο Μαυροματης μου λεει μη φυγεις να τη βαλουμε στο δυναμομετρο να δεις τι λεει. Αντε του λεω βαλτη. ΟΧΙ! Ποτε ζεστη, δλδ μολις εχει ερθει απο βολτα, στο δυναμομετρο. Θα πιουμε καφε, θα τα πουμε και μετα. Μη με σκας ρε και ασε τις σαλτσες. Κοιτα, πηρα τηλεφωνο ενα δικο μου απο το σωμα, του ειπα ετσι και ετσι και δεν ειναι δικια μου η μηχανη και οσο και να ειναι λιγο, φοβαμαι. Μου λεει εκει που την πηγες αστην και φυγε! Και για να μου το λεει αυτος ξερει. Ρε ενταξει αλλα εσυ δεν εφυγες, λεγε τι εγινε. Αμα δεις τι δυναμομετρηση θα βαλεις τα κλαματα. Και τα 107 αλογα που μου ελεγε ο αλλος? Μουλαρια, και αυτα ψοφια. Ο Στελιος ο μηχανικος του ειναι για ολα εκτος απο το δυναμομετρο, εκει καθεται μονο ο Μαυροματης. Αλλα και ο Στελιος φιλε ειναι γατα, μου μιλουσε, με κοιταζε και βιδωνε, ξεβιδωνε, εκανε, αφηνε, ηξερε ολα που ειναι! Πρεπει να εχει φτιαξει αμετρητα xjr. Φιλε θα στην φτιαξουν σιγουρα. Ειπαμε πολλα, ασχετα και μη, το καλο ηταν πως ο Γιωργος ηταν θετικος. Απογεμα πια ειμαι στη δουλεια (Μαρινα) και απλα δεν το σκεφτομαι οταν χτυπα το κινητο. Το νουμερο Αθηνα, ειναι ο ιδιος ο Μαυροματης. Μπορουμε να μιλησουμε? Ναι κ. Νικο. Πες μου. Κατσε Κωστα. Τα ερπετα δεν τα γουσταρω γιατι δεν ξερω πως να τα παλεψω, καλυτερα με λιονταρι παρα με φιδι. Οταν λοιπον μου ειπε "κατσε" εγω ειδα θαλλασια φιδια να κολυμπανε προς το μερος μου! Σωριαστηκα σε μια καρεκλα και περιμενα. Μ' ακους φιλε μου? Φιλικο θα ειναι το γ@μηση, σκεφτηκα. Το φτιαξαμε το μηχανακι! Ωραια, κανα νεφρο θελετε να πατσισουμε ή να την πουλησουμε και να σας στειλω τη διαφορα? (Ευτυχως οι σκεψεις μου δεν ξεστομιστικαν) Ποσο καιρο την εχει την μπαταρια αυτη? Μα παντα αυτη ειχε! Γιατι? Ξερεις ηταν νεκρη, και την αλλαξα. Το ξερω και αν και δεν ειχα προβλημα ποτε, ο Γιωργος ηταν εκει αλλα και εκει να μην ηταν δεν θα ειχα κανενα λογο να μην σας πιστεψω. Σου εβαλα μια απο το 2009 που ειναι λιγο μεγαλυτερη σε αμπερ. Τοτε με χτυπησε κατακουτελα! Πες μου πως δυο και χρονια τωρα τραβαω ολη αυτη την κολαση για τη μπαταρια! Βεβαια η σκουρια στην αντλια ηταν εκει, την ειδα, αλλα ολα τα αλλα ηταν για την μπαταρια? Κοιτα, η μπαταρια ειχε καμενο στοιχειο. Την αλλαξαμε και το δυναμομετρησαμε, χαλια! Οταν δεν ξερεις κατι μην πειραζεις, τα δυοξιδεια σου ηταν ΟΛΑ οχτω, η YAMAHA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ! Το ρυθμισαμε και το ξανα δυναμομετρησαμε, εξι φορες μεχρι να ειμαι ευχαριστημενος με τη αποδοση και την καμπυλη ιππων/ροπης. Εχεις εξι με εφτα αλογα παραπανω απο το νορμαλ. Εισαι ετοιμος. Μου εκανε αναλυση του τι εκανε, τι χρεωσε, τι εβαλε και η απαντηση μου ηταν ............... Οοοοχι, δεν εμεινα αφωνος για την τιμη, σκεφτομουν. Και το πεταξα, δε μου λετε ποσο θα μου στοιχησει εξτρα ενα power commander? Μισο να παρω τηλεφωνο στη dyno να δω αν εχουν και σε ξανα παιρνω. Βλεπεις στη γυναικα ειχα πει για χιλιαρικο, να μη βγω ψευτης! Σε πεντε λεπτα με παιρνει πισω, το εξελισει τωρα και θα ειναι ετοιμο τον Αυγουστο, να το περιμενεις γυρω στα 400/440 αγορα! Φτου, χασαμε! Πες του Γιωργου να ερθει να την παρει. Ενταξει κ. Νικο, με διακοπτει, Νικο σε παρακαλω. Ενταξει, σημερα εχουν κλεισει αλλα αυριο πρωι πρωι θα παω να βγαλω λεφτα και θα τα βαλω σε λογαριασμο του Γιωργου να σε πληρωσει! Γελαει, Κωστα μου σημερα ειναι Παρασκευη! Εκει εμεινα αφωνος, το ειχα ξεχασει! Τι θα νομιζει τωρα ο ανθρωπος? Ενταξει του λεω, Δευτερα θα ερθει ο Γιωργος με τα λεφτα και θα την παρει. Εγω, μου λεει, ειμαι παλιας κοπης. Πες του να ερθει, και τη Δευτερα θα κανει ενα κοπο παραπανω να μου φερει τα λεφτα. Και αν ειμαι κανα λαμογιο? Δεν με ξερεις ουτε σε φωτογραφια, ουτε τι πινακιδα εχω δεν ξερεις, την αδεια δεν της εχεις δει ποτε γιατι ειναι στην τσεπη του Γιωργου. Πως το κανεις αυτο? Αν εισαι λαμογιο, που δεν σε εκρινα σαν λαμογιο απο το τηλεφωνο, θα χασω τα λεφτα. Αν δεν εισαι εχω ενα χαρουμενο πελατη, προτιμω το δευτερο. Εξαλου το εχω σαν αρχη να μην μενει μηχανη ετοιμη στο μαγαζι, την εχω πατησει και αφου δεν μπορω να την ασφαλισω καλυτερα να χασω λιγα παρα την αξια της μηχανης. Ειπαμε πολλα, ο ανθρωπος ειναι απο αλλο πλανητη, και σαν ανθρωπος και σαν επαγγελματιας. Πηγε ο Γιωργος, την πηρε, την εβαλε στο καραβι και την επομενη εγω πηρα το λεωφορειο, πιο γρηγορα πηγα αυτη τη φορα παρα την αλλη με τον πατερα μου. Απο το σπιτι μου για να πας στο σταθμο εχεις μια μεγαλη ανηφορα και μια μεγαλη κατηφορα, στη μεση της κατηφορας ενω εκανα ζογκλερικες κινησεις για να μην πατησω τη γλωσσα μου θυμηθηκα πως ξεχασα την ταυτοτητα. Κοιτωντας τη μιση πλεον κατηφορα αναποδα σκεφτηκα πως το διπλωμα θα ειναι αρκετο, και αν δεν ειναι θα την κλεψω. Πισω με τα ποδια δεν θα τη βγαλω, θα μεινω στον τοπο. Σε ολη τη διαδρομη ημουν σκεπτικος, ειχα καει πολλες φορες και παρα τις διαβεβαιωσεις του Γιωργου δεν ηρεμουσα. Οταν σου λεει ενας τυπος δυο μετρα και 116 κιλα που οδηγαει KTM 990 "δεν μπορω να σου πω τωρα γιατι εχει κοσμο και αυτα που εχω στο μυαλο μου δε λεγονται, ή ανοιξα την πεμπτη απο 80 και μου εφυγε απο τα χερια", δεν ειναι λιγο. Ομως ειπαμε, ειχα καει, και ειχα καει ασχημα. Εφτασα, περπατησα λιγο και σταθηκα μπροστα στην αξιωματικο που παραδινει τα κλειδια των "ασυνοδευτων", ηταν η ιδια που της ειχα δωσει το κλειδι οταν την ειχα στειλει. Καλημερα, με μεγαλο χαμογελο, ηρθα να παραλαβω το μωρο μου! ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!!
Μισο να φτιαξω ενα φραπε, Βασιλη θελεις?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την bull στις 19.02.11 10:02, 1 φορά | |
| | | bull Μέλος
| Θέμα: Απ: Κολαση ή παραδεισος? 19.02.11 10:00 | |
| Στα δυο χρονια μεσα, αν και δεν τα μετρησα ποτε, σιγουρα εχω δωσει κανα διχιλιαρο. Η ζημια ηταν 119 ευρω!!! Τοσο χρεωνει η YAMAHA τη μπαταρια, τοσο μου τη χρεωσε ο μαστορας, ουτε καν 120. Αν σκεφτεις βεβαια καταναλωσεις απο 10 λιτρα στα 100 εως 10 λιτρα στα 56 χιλιομετρα, μαλιστα εκαψε δεκα λιτρα για πενηνταεξη χιλιομετρα, και οτι εχει κανει γυρω στις 5000 χιλιομετρα, τοτε εχω δωσει παρα πολλα! Το προβλημα αρχισε οταν ειχα 30000 χιλιομετρα, απο κει και μετα σε σχεδον ιδιο χρονικο διαστημα εκανε μονο 5000 χιλιομετρα. Ουτε μικρες βολτες εκανα ουτε τιποτα. Τις περισοτερες φορες εφευγα με τα ποδια και ουτε καν την κοιταζα. Ηθελα να την καψω!
ODY, εγω να δεις φιλε ποσο με πειραξε που δεν πηγα στην ΠΑ.ΣΥ.ΚΟ. ηταν καθε χρονο μια διεξοδος για μενα απο ολα, την επομενη φιλε.
Ταυτοτητα λοιπον, δινω το διπλωμα. Δεν ειναι ταυτοτητα αυτο. Ναι, αλλα ειναι το νεο διπλωμα με ψηφιακη φωτο, με μαλλια βεβαια στη φωτο, αλλα εγω ειμαι και το ονομα μου στα ελληνικα και στα αγγλικα, και αν παρατηρησεις καλα θα δεις οτι η μυτη ειναι η ιδια! Δεν μπορεις να πλαστογραφησεις τη μυτη μου. Ας ειμαι κουρεμενος! Γελαει, ναι αλλα πρεπει να γραψω το νουμερο της ταυτοτητας, το θυμασαι? Οχι! και ειναι ευκολο αλλα δεν το θυμαμαι, θες το ΑΦΜ? Ουτε αυτο το ξερω αλλα το εχει το διπλωμα, και ξεχασα να το αναφερω. Δεν μου κανει, οντως την εκοψα για μεγαλο νουμερο σουτιεν αλλα δεν το λεω γιατι θα με πει σοβινιστη η Χαρουλα, πρεπει να γραψω της ταυτοτητας το νουμερο. Ξερω τα δυο πρωτα γραμματα, ΑΕ και εσυ γραψε ενα νουμερο. Δεν μπορω! Και αν σου πω απο το μυαλο μου ενα νουμερο και το γραψεις θα ειναι ενταξει? Κοιτα, σε θυμαμαι την Πεμπτη που την εφερες, πες μου ενα νουμερο, την ειδα ομως να νιωθει αβολα, ενιωσα και εγω αβολα, οπως καθε φορα που καποιος ελληναρας προσπαθει να με πεισει πως η δουλεια μου δεν ειναι και τοσο σοβαρη για να ειμαι τυπικος. Μισο να παρω τηλεφωνο, θα τους ξυπνησω αλλα αυτο ειναι το σωστο. Η Μιχαελα ηταν ηδη ξυπνια και αν και λιγο δυσκολα βρηκε την ταυτοτητα και μου διαβασε το νουμερο. Η αξιωματικος το εγραψε και μου ζητησε συγνωμη για την επιμονη της. Την ευχαριστησα που δεν εκανε πισω, θα μπορουσε να ημουν καποιος αλλος και εγω μηχανη να μην εβρισκα. Βεβαια βοηθησε που με θυμοταν να την βαζω στο καραβι αλλιως ουτε ετσι δεν θα επαιρνα το κλειδι. Μπραβο της. Παλι η ιδια διαδικασια, στο ορθιο, που ειναι στο βασικο εξοπλισμο, σταντ και μιζια. Σταθερο ρελαντι στις 1800 χωρις σκασιματα και με βελουδινο ηχο! Ειχα ξεχασει τον ηχο της! Κατεβασε στροφες και πηρα την μεταλικη κατηφορα, εκανα λαθος και παραλιγο να πεσω πανω στην αλυσιδα που εφραζε τη μια απο τις δυο εισοδους, την απεφυγα και σιγα σιγα να ανεβασει θερμοκρασια μπηκα στην πολη του Ηρακλειου. Επρεπε να βρω φαρμακειο για τις μικρες, ειχαν πυρετο και το σιροπι ειχε τελειωσει. Αμα εχεις δυδιμα ολα πανε διπλα! Τις αλλες φορες που εμπαινα Ηρακλειο για να σπινιαρει επρεπε να ανεβασει στροφες, χαμηλα απλα ανεβαζε χιλιομετρα. Το ειχα αποδωσει στο diablo rosso που ειναι αρκουντος μαλακο. Τωρα απο τις 3000σαλ ανοιξα λιγο και πηγαινα απο πεζοδρομιο σε πεζοδρομιο. Και οχι υστερικα οπως πριν αλλα γλυκα οπως ο Ποντικας με το μπολντορι! Φαρμακειο παιδια δεν ειδα, ουτε ανοιχτο ουτε κλειστο. Απλα μεχρι να βγουν οι τροχαιοι και να με μαζεψουν "ζωγραφισα" οσο περισοτερο μπορουσα και την "εκανα"! Και ο ηχος? Μουσικη!!! Εφτασα στην εξοδο και βγαινοντας στην εθνικη ανοιξα τεταρτη, η ασφαλτος δεν ειναι καλη αλλα δεν ειναι και σαν τον καθρεπτη της πολης, εγω βγηκα με τις παντες! Και το χαμογελο τεραστιο! Δεν τελικιασα, δε με ενοιαζε, ρολαριζα με σταθερες. Ποτε με 3000σαλ, ποτε με 5000σαλ, ποτε με 3800σαλ, 6000σαλ, απλα γουσταρα να την ακουω να ρολαρει. Της εδωσα μια με 5000σαλ και χαζο κουνησε την ουρα της, η πανδαισια δε ηταν η επιταχυνση, ποτε πριν δεν ειχε τετοια επιταχυνση, ΠΟΤΕ! Στη γεφυρα ακριβως μετα το τουνελ σταματησα, κατεβηκα και εβγαλα το κρανος. Εκατσα και την ακουσα να γουργουριζει στο ρελαντι για λιγο, ναι δακρυσα. Ημουν παλι ερωτευμενος! Η συνεχεια λιγη σημασια εχει πια, ειλικρινα δεν εχω ακομα μετρησει καταναλωση, ουτε εχω δοκιμασει να δω τελικες , την εκανα ενα ανοιγμα και δεν εδειξε δισταγμο. Δουλευει ετσι που πραγματικα δεν με νοιαζει. Δουλευει τελεια, με μια εξατμιση θα δουλεψει καλυτερα αλλα οχι τωρα. Τωρα θα την χαρω, μου ελειψε δυο χρονια. Η ωρα ειναι 3,30, θα κανω κατι που πριν δυο χρονια εκανα συχνα. Θα ντυθω και θα παω βολτα, δεν κανω πλακα. Δοκιμαστε το, μεσα στη νυχτα οταν οι δρομοι ειναι αδειανοι και ο μονος ηχος ειναι αυτος της καλης σας και της καρδια σας. Ειναι η καλυτερη ωρα να αφουγκραστει ο ενας τον αλλο. Ειναι το καλυτερο δωρο που μπορει να σας κανει.
Σε ευχαριστω... | |
| | | | Κολαση ή παραδεισος? | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| Τροφοδοσία | |
Κοινωνική Δικτύωση |
Bookmark and share the address of Bikers on your social bookmarking website
Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας |
|
|