| Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
PetrosL Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 27 Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2014 Ηλικία : 37
| Θέμα: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 1:37 | |
| Για πάμε σιγά σιγά να πούμε την μικρή του Ιστορία... Το συγκεκριμένο μηχανάκι ήταν το 1ο "νόμιμο" και ΔΙΚΟ μου μηχανάκι... Είχε αγοραστή ένα χρόνο πριν πάω φαντάρος, εδώ πάμε στα 18 μας. Δηλαδή ήμουν 17 χρονών! Για ένα χρόνο πέρασα τα πάντα μαζί του, τι σχολείο, τι βραδυνές εξόδους, αν και αερόψυκτο δεν μου έβγαλε το παραμικρό! Στην 2η μου έξοδο από τον στρατό, ανακαλύπτω ότι το μηχανάκι είχε κλαπεί από την αυλή του σπιτιού μου! Βούρ στα μπλε ανθρωπάκια για καταγγελία! Περνάνε οι μέρες τίποτε... Περνάνε οι μήνες τίποτε... Περνάνε τα χρόνια τίποτα (ναι τα χρόνια)... Στις 06-05-2013 λαμβάνω ένα παράξενο τηλεφώνημα από τα μπλε ανθρωπάκια... Είχαν βρει το "κατσικάκι" μου!!!!!!! συνέχεια σε λίγο... (τα μεταφέρω από άλλο φόρουμ, και κάποιο μπορεί να το έχετε ξαναδεί)... | |
|
| |
Ινδιανος Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 659 Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2014 Τόπος : Νεοι Ποροι
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 2:32 | |
| Δωσε πληροφοριες Πετρο..Να δουμε πως το βρηκαν και σε τι κατασταση. | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 2:58 | |
| Συνέχεια... Πρωί πρωί ήμουν στην "μάντρα" για να παραλάβω το "κατσίκι" μου (και όταν λέμε πρωί εννοούμε πολύ πρωί, για την ιστορία ξεκίνησα από Λεμεσό η ώρα 05+30 για να είμαι στην Λευκωσία η ώρα 06+30 σημ. η μάντρα ως κυβερνητική υπόθεση ανοίγει στις 07+30 και το ήξερα) (το μπλε ανθρωπάκι με ρώτησε αν τους έβλεπα στον ύπνο μου (κτύπα ξύλο λέω από μέσα μου), η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει, λες και πήγαινα στο πρώτο μου ραντεβού, γιατί απλά δεν ήξερα τι θα αντίκριζα μπροστά μου... Πάμε στο γραφείο του Υπεύθυνου, έχοντας χαραγμένο ένα πλατύ χαμόγελο, για να τελειώσω με την γραφειοκρατία πρώτα μιας και στην μπανανία που ζω η γραφειοκρατία έχει την τιμητική της. Μπαίνω στο γραφείο καλημερίζω εξηγώ τον λόγο της επίσκεψης μου και πάμε.... - Είσαι ο κύριος? - Είμαι ο Πέτρος κ. Α.Δ.Τ τάδε - Την ταυτότητας σας? (ούτε παρακαλώ ούτε τίποτε το "αναποδογυρισμένο citroen"*) - Ορίστε - Από πότε είναι αυτή η φωτογραφία? - Από όταν ήμουν γυμνάσιο κύριε λοχία - Να την αλλάξεις!!! (επιβλητικό ύφος) - Μα κύριε αστυνόμε μου είναι ολόκληρη διαδικασία συν ότι σε 1 χρόνο λίγη! - Καλά καλά, δώσμου το κοτσιάνι της μοτορας (και χαϊδεύει την μεγάλη του μουστάκα) - Ορίστε Είδη η ώρα κυλά, στο μυαλό μου γυρίζουν πολλά, για την δουλειά, για το σπίτι, για τους φίλους και στο πίσω μέρος του μυαλού μου το "κατσικάκι" μου. Σε κάθε πλήκτρο που πατούσε ο κυρ Λοχίας στο πληκτρολόγιο του μου έρχονταν μια μια οι γλυκές αναμνήσεις από το μηχανάκι μου. Την ήσυχη αυτή αναδρομή μου την έκοψε όμως το ξεροβήξιμο του κυρ Λοχία - Ρε Πέτρο ναι έχουμε το μηχανάκι σου, αλλά για να το πάρεις πρέπει πρώτα να πληρώσεις τις καθυστερημένες άδεις κυκλοφορίας πρώτα και μετά είναι δικό σου - Ναι κυρ αστυνόμε το ξέρω. Πόσα χρωστώ του κράτους? - Για να δούμε 6x25 = 150 ευροπουλάκια παρακαλώ (όταν είναι να πάρουν λεφτά θυμούνται και την ευγένεια) - Μα μόνο???? Ορίστε - Μισώ λεπτάκι να σας βγάλω και την απόδειξη σας κύριε μου - ΩΩ ευχαριστώ πολύ Μου δίνει την απόδειξη και βούρ για να βρούμε το μηχανάκι. Πάμε έξω και βρίσκω ένα άλλο μπλε ανθρωπάκι, και τι να δω γνωστός από το λύκειο, τέσπα να μην μακρηγορώ τα είπαμε λίγο μέχρι να πάμε στο μηχανάκι... Το βλέπω και μένω μ@λ@κ@ς, για να είμαι ηλικρινείς το περίμενα σε χειρότερη φάση, αλλά καλό είναι και αυτό. Μετά από μπόλικες δώσεις από το grease remover και μετά πλύσιμο έβγαλα την μπιχλα από τον κινητήρα... Μέχρι στιγμή αγνοούνται τα 2 πλαϊνά πλαστικά μαζί με την μπροστινή μάσκα, βρήκα το ένα στότσι από την εξάτμιση κομμένο και το μηχανάκι δεν έχει συμπίεση. Αυτά για τώρα, ακολουθούν φώτο... Υ.γ: Ο μ@λ@κ@ς στην βιασύνη μου ξέχασα την φωτογραφική στο σπίτι και μετά μόλις επέστρεψα την είχε πάρει "κάποιος" έτσι οι μοναδικές φωτογραφίες που υπάρχουν είναι μετά το καθάρισμα του "κατσικιού" μου... Το στότσι που λέγαμε πιο πάνω... και τέλος φωτογραφίες από το ντεπόζιτο... συνεχίζεται... | |
|
| |
Menos Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 2732 Ημερομηνία εγγραφής : 27/01/2011 Ηλικία : 52 Τόπος : Earth
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:03 | |
| Επιδίωξε 1-2 φωτογραφίες ανα πόστ να μην πιαστεί το δάχτυλό να κατεβαίνει σελίδα. Ωραία παρουσίαση! | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:09 | |
| για πάμε να συνεχίσουμε την αναδρομή μας κάπου εδώ αρχίζει το ξήλωμα... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:11 | |
| βγάζουμε την φούσκα, η οποία εξωτερικά είχε το μαύρο της το χάλι) και συνεχίζουμε με τα ενδότερα... θάλαμος καύσης... συνεχίζεται... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:13 | |
| πολύ μαυρίλα στον θάλαμο... και μια το πιστονάκι για να μην είναι παραπονούμενο... συνεχίζεται... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:18 | |
| όλοι αυτή η μαυρίλα-κάπνα υποδήλωνε ότι το μηχανάκι για 8 χρόνια δούλευε κανονικότατα, χωρίς να του δώσει ο "ιδιοκτήτης" του την πρέπουσα σημασία!!! για την ιστορία να πω ότι το δοχείο λαδιού ήταν γεμάτο με διχρονόλαδο άγνωστης προελεύσεως!!!! πάμε με δυο φωτογραφίες από τον κανιβαλισμό του πώματος του φιλτροκουτιού και την κατάσταση του φίλτρου.... | |
|
| |
Ινδιανος Συντονιστής
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:44 | |
| Οι τρυπες ανοιχτηκαν για καλο;Το φιλτρο θυμιζει στρωμα κρεβατιου πεταμενο εξω απο καδο. | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:49 | |
| 1o: οι τρύπες ανοίχτηκαν από τον προηγούμενο "ιδιοκτήτη", ναι έχουν λόγο για να ανοιχτούν αλλά πρέπει να αλλάξεις και ορισμένα σωθικά του καρμπιρατέρ για να "ταιριάξει"... 2ο: όντως το "σφουγγάρι" είχε αφεθεί στην μοίρα του, κανονικά στο σέρβις του θέλει, καθάρισμα και λαδάκι, αλλά μιας και ο προηγούμενος "ιδιοκτήτης" του ήταν και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ (=κλέφτης) δεν του έδωσε την πρέπουσα σημασία... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:52 | |
| και συνεχίζουμε με το καρμπιρατέρ (ή καρουλατέρ)... πολύ μπίχλα λέμε, πρασινάδα παντού, καθαρίστηκε με βενζίνη και καθαριστικό καρμπιρατέρ... συνεχίζεται... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 3:55 | |
| ο κουβάς με το καρουλατέρ βίδες μέσα για να μουλιάσει... και η reed valve, αφού μετρήθηκαν ανοχές κρατήθηκε αυτή, αν και για την ιστορία υπάρχει μια στο κουτί της καινούργια συνεχίζεται... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 4:00 | |
| μιας και περιμέναμε ανταλλακτικά, χωρίς να ανοικτή ακόμα η μηχανή (παραγγέλθηκαν όλα τα ρουλεμάν και οι τσιμούχες)... στην αναμονή αυτών τότε λέω να "κάψω" την δούσκα (τον θάλαμο διαστολής λέω)... και πάμε να το κάψουμε... για αρχή παίρνουμε τα μέτρα μας (μέτρα ασφαλείας εννοώ)... παίρνουμε το θάλαμο και τον πετάμε... ... στην φουκού (φουφού) επόμενο βήμα, παίρνουμε ένα καμινέτο, από αυτό που βάζουμε το κατρόχαρτο στις ταράτσες... συνεχίζεται... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 4:03 | |
| αφού τον έβρασα καλά καλά... τον χτύπησα εξωτερικά για να ξεκολλήσουν από μέσα τα υπολείμματα της καύσης, και σιγά σιγά άρχιζαν να πέφτουν μαύρες νυφάδες... συνεχίζεται... | |
|
| |
Ινδιανος Συντονιστής
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 4:41 | |
| Ανυπομονω για τα επομενα...(στο καρμπυρατερ νομιζω ειδα ενα βατραχι μεσα) | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 5:28 | |
| για πάμε για την συνέχεια... μιας και τα προστατευτικά της εξάτμισης ήταν ήδη έξω είπα να τους περάσω ένα βαψηματάκι... και ιδού... το προστατευτικό του θαλάμου... προστατευτικό τελικού πριν... και μετά... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| |
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 5:35 | |
| καθώς ένα από τα πολλά μου χόμπι είναι και οι βόλτες σε scrap yard, βρήκαμε 2 πλαϊνά πλαστικά χρώματος μαύρου στην εξευτελιστική τιμή του 1ος ορφανού (1 ευρώ δηλαδή)... και μετά από το πλύσιμο τους μου είχαν βγει τα μάτια έξω.. σαν καινούργια... συνεχίζετε... | |
|
| |
Erecozi Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 361 Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2014 Τόπος : Θεσσαλονικη
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 5:46 | |
| | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 5:52 | |
| όντως... απλά κανείς δεν ήξερε σε τι κατάσταση θα ήταν μέχρι που καθαρίστηκαν...
κάπου σε αυτό το σημείο αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε ελεγχτεί και η πλεξούδα και όλοι οι διακόπτες και ήμασταν εντάξει (πλην του κεντρικού διακόπτη που απλά γεφύρωσαν τα καλώδια ΧΩΡΙΣ παρακαλώ να καταστρέψουν την πλεξούδα στην συγκεκριμένη περιοχή (έντιμοι κλέφτες)) περιμένουμε τα ανταλλακτικά...
συνεχίζετε... | |
|
| |
Erecozi Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 361 Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2014 Τόπος : Θεσσαλονικη
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 23.04.14 23:21 | |
| αναμενουμε... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 26.04.14 19:31 | |
| συνέχεια... το που βρήκα part list για το κατσίκη ΔΕΝ ξέρω... έτσι αρχίζουμε να παραγγέλνονται εξαρτήματα και να καταφθάνουν, χάρη στην βοήθεια φίλου (μιας και εδώ τα εξαρτήματα ήταν απλά απαράδεχτα ακριβά) το καρμπιρατέρ μετά από τον καθαρισμό του και τον έλεγχο του πήγε πάνω στο σπίτι γιατί τέτοια πράγματα εδώ κάνουν φτερά αν μείνουν έξω... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 26.04.14 19:34 | |
| και προχωράμε πιο μέσα... στον κύλινδρο... φαίνεται η ταλαιπωρία χαραγμένη στο χιτώνιο του... έλεγχος για να δούμε αν είναι μαντέμι ή νίκασιλ και τσούπ μαντέμι, τυχερός (το γιατί θα το πούμε πιο κάτω)... | |
|
| |
PetrosL Μέλος
| |
| |
PetrosL Μέλος
| Θέμα: Απ: Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" 26.04.14 19:38 | |
| έχουμε και κοντινές!!! κακή ποιότητα λαδιού??? δεν δούλευε ή αντλία??? συνεχίζεται... | |
|
| |
| Yamaha DT125 3TT το "κατσίκη" | |
|